Prague Strikes Back / Events / Vacuum Art Bar

Prague Strikes Back

Music has the power to transport us to another time and place. P.S.B. loves to harness that power with a broad audience of fellow music lovers and passionate musicians alike. Ever since a young age, MC JOOKY has found great joy and satisfaction in making music and sharing it with fans and people all over the world. Take a look around the site to get to know Prague Strikes Back and all that they ha... read more

  • Fri
    Apr 14
    7:00pm

    Vacuum Art Bar

    Czech Republic, Praha, Vršovická 932/23, 10100
    Serious Vacuous je večírek věnovaný bláznivím rytmům z celého světa! Balkánská dechovka, Jamajské reggea či Latinsko-Americká Cumbia a mnoho dalších s pořádnou dávkou bass!!

    [ghettofunk, modern balkan reggea, global beat, skafunk,cumbia ]


    MC JOOKY (P.S.B. Records)
    https://soundcloud.com/jookyman

    Dj Rudegust a hosté + MC MsBary-Ton +Bohdan Turboklarinet live improvisation



    Rudegust : hudebník a performer z Prahy clen kapely USB-Universal Swing Brothers. Zakládá si na zasazení obecně známých melodií do nevšedních kombinací. Hlavní filozofií jeho přístupu k tvorbě atmosféry je pozvolný začátek, který příjemně navodí náladu a postupně vtáhne diváka do divokých rytmů. Ke gramofonum se dostal po dlouholeté hře na saxofon a klarinet a své zkušenosti propojuje s tvárnou formou hudby vznikající v závislosti spolupráce DJ a muzikantů.




    BOHDAN TURBOKLARINET SKIBINSKY

    Bohdan se narodil v roce 1982 v západní Ukrajině ve městě Strij poblíž Lvova. Ve svých 8 letech začal hrát na zobcovou flétnu. Po dvou letech nachází lásku v klarinetu, který se mu stal osudným. Od roku 1997 – 2001 studuje na konzervatoři Vasyla Bravinského ve Lvově. Během studií se stává členem několika orchestrů. Po úspěšném dokončení pokračuje na Akademii múzických umění Mikoly Lysenka ve Lvově (2001-2006). Po absolvování akademie působí 2 roky ve Lvovské filharmonii. V roce 2008 se stěhuje s rodinou do Prahy. Zhruba 3 roky se věnuje reklamní činnosti, avšak stále udržuje kontakt s klarinetem a snaží se objevovat nové žánry, najít si kamarády a budoucí spoluhráče. To se mu nakonec povede. Poznává se s několika Djs a otevírá se jeho nová kapitola elektronických žánrů (drum’n ‘bass, jungle, house, techno a electroswing). Zdaleka ho to nenaplňuje, jelikož srdcem je přeci jen klasik a preferuje živé hraní. V roce 2011 se stává členem pražské multižánrové kapely Praguematique. O rok později kapelu opouští a stává se stálým členem balkánskych kapel Circus Problem. Bohdan je otevřen skoro všem hudebním žánrům, co na světě vznikly a nebo vznikají. Procestoval Evropu v autě s klezmer kapelou de Šenster Gob. Stále spolupracuje s Djs a momentálně zakládá dva hudbení projekty. Jeden se týká brazilské tradiční hudby a tím druhým je autorský projekt, který se opírá, víceméně, o kombinaci elektronické hudby a world music. Ve zbylém času můžete Bohdana potkat na ulici nebo ve Vzorkovně, jak jinak než-li s klarinetem.
    FREE
    18+
    img
:blush: :scream: :smirk: :smiley: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_winking_eye: :rage: :disappointed: :sob: :kissing_heart: :wink: :pensive: :confounded: :flushed: :relaxed: :mask: :heart: :broken_heart: :expressionless: :sweat: :weary: :triumph: :cry: :sleepy:

#title

#text

#title

#text


Please wait. Verifying...